Тернопільські правоохоронці реагують та перевіряють усі повідомлення щодо можливих порушень виборчого процесу

polЗ початку передвиборчої агітації правоохоронці Тернопільщини отримали чотири  повідомлення щодо можливого порушення вимог виборчого законодавства.  За кожним із них поліцейські проводять ретельну перевірку.

До співробітників поліції надійшло звернення від  спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА про те, що у Тернополі на перехресті проспекту Злуки розміщено білборд одного із кандидатів в Президенти України з порушенням виборчого законодавства, а саме без вихідних даних.

Правоохоронці встановили, що власник білборду – одна із київських фірм. Поліцейські зібрали відповідні матеріали та направили їх в ГУНП м. Києва для складання на порушника протоколу за невиконання вимог статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення – виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

За зазначене порушення передбачено накладання штрафу від трьох до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вам також може сподобатися