У головному територіальному управлінні юстиції відзвітували про результати роботи у 2018 році

20190207_110929Начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов провів прес – конференцію, за участю директора філії державного підприємства «СЕТАМ» Бориса Паньківа, в ході якої поінформував представників засобів масової інформації про результати роботи підпорядкованих підрозділів за минулий рік.

   За словами очільника  управління,звітний період в системі юстиції  був продовженням реформ,  вдалося реалізувати чимало пілотних проектів та ініціатив Мін’юсту.

« В органах державної виконавчої служби області перебувало на виконанні 317 виконавчих документи про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами на суму понад 6. 7 млн. грн.Впродовж звітного періоду державними виконавцями завершено 235 або 74 відсотки виконавчих документи вказаної категорії на суму понад 4.5 млн   грн »,- зазначив Едуард Кольцов.

Начальник  управління  наголосив, що державними виконавцями управління юстиції  минулого року стягнуто понад 61.4  млн.  грн. аліментів на користь 9 257 дітей.На підставі відповідних судових рішень у зв’язку із відсутністю відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника оголошено у розшук 494 особи, які зобов’язані сплачувати аліменти.

«Виконавцями винесено понад 10.4 тис. постанов про тимчасові обмеження боржників у праві виїзду за межі держави, керувати транспортними засобами,користуватись зброєю, полювати», – повідомив  Едуард Кольцов .

«У рамках  загальнонаціонального  правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», нами проведено широку інформаційну компанію в області. У населені пункти  здійснен понад тисячу виїздів  мобільних груп, надано понад 16  тисяч  консультацій. Найбільше звернень було  стосовно спадкових справ, реєстрації права власності на земельну ділянку, порядку стягнення аліментів, апостилювання документів» – зазначив начальник  управління.

 Едуард Кольцов      зауважив, що з  метою спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини в області уже три роки  працює проект Мін’юсту, згідно якого  працівники відділів ДРАЦС  приймають  документи,  видають свідоцтва про народження і здійснюють реєстрацію новонароджених  безпосередньо у закладах охорони здоров’я.  У пологових будинках області  минулоріч видано 4782 свідоцтва про народження, що становить 86% від загальної кількості  реєстрацій народжень.  Крім того зареєстровано за місцем проживання   1726  малюків.

  Проект “Шлюб за добу” – якісний сервіс для наших громадян спрямований та мінімізація корупції, з якою раніше було пов’язане прискорення процедури одруження.  В Українському домі «Перемога»  минулоріч зареєстровано  шістьсот сорок    шлюбів, це на 30 відсотків більше ніж  у 2017 році, а  також цей сервіс з квітня минулого року  запрацював   у м.Чорткові  КП «Чортків дім» де було  укладено 104 шлюби.

« Уже другий рік триває захід запроваджений Мін’юстом,  який має назву «Кохання поза часом». 14 лютого у «День Святого Валентина» у Тернополі, Бережанах, Борщові, Гусятині  і Теребовлі відділи ДРАЦС будуть працювати з 8-00 до 24-00. Закохані пари які бажають подати заяву про одруження  запрошуємо їх відвідати.      На тих хто заздалегідь подали заяви про одруження,  чекають сюрпризи»,- наголосив Едуард Кольцов.

Для одержання апостилю достатньо лише направити відскановані документи через мережу Інтернет та отримати в електронній формі документи з проставленим апостилем, перевірити його достовірність, оплатити послугу з використанням платіжних систем. Цим сервісом  минулоріч в області скористалися  4612 громадян.

«Державне підприємство  «Сетам»  працює вже три роки як одна із складових у боротьбі з корупційними проявами у системі реалізації арештованого майна.  Минулого року через систему «Сетам»  в області було реалізовано 293 лоти на загальну суму більше 25.5 млн. грн. Ці гроші поступили у державний бюджет і на рахунки державної виконавчої служби. Один з найбільших лотів на 2.5 млн. грн. , це реалізація нерухомості  одного з виробничих підприємств  у м. Копичинці Гусятинського району. Загалом реалізація майна яке виставляється на торги в більшості випадків йде з приростом вартості» – повідомив    директор філії Борис Паньків.

Вам також може сподобатися