На найбільшій річці Тернопільщини почався вражаючий льодохід

36298838_5c60520c5786dНа найбільшій річці Тернопільщини, Дністрі, розпочався льодохід. Місцеві мешканці, зафіксували на відео це неймовірне явище.

Фото та відео вражаючого природнього процесу на Дністрі опублікували у спільноті в мережі Фейсбук жителі села Худиківці, що в Борщівському районі.

“…Великою несподіванкою для лебедів став льодохід на Дністрі. Бідолахи не знали що мали робити. За довгий час полюбилася їм ця місцина, привітні люди, жителі села Перебиківці, які щодня приносили їм поїсти. Кілька разів птахи злітали в небо, та кружляли над річкою, навіть на березі пересиджували. Але зрештою, коли річка заспокоїлась, повернулися до свого звичного місця…”- Підписано відео, яке автори завбачливо супроводили меланхолійною та водночас медитативною музикою.

Нагадуємо, що льодохід — це рух крижин і крижаних полів на річках під дією течії чи вітру. Розрізняють весняний та осінній льодохід. При весняному льодоході рухаються крижини, що утворилися в результаті скресання (скресу) — руйнування крижаного покриву; при осінньому льодоході — крижини, що утворилися змерзанням сала, шуги, сніжниці й заберегів, що відірвалися.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися