Тернопільська молодь активно вакцинується від кору

vakcinaciya-lyudey-ot-beshenstvaУ Тернополі ситуація щодо захворюваності на кір залишається напруженою.

За даними відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради, впродовж січня 2019 року зареєстровано 277 випадків кору (з них 140 – діти). Інтенсивний показник захворюваності складає 109,98 на 100 тис. населення.

Обмеження проведення спортивно-масових заходів у місті за участю дітей та молоді сприяло зменшенню передачі інфекції, що призупинило передачу кору.

Тернопільські медики закликають батьків максимально відповідально віднестися до питань безпеки дітей і захисту їх від інфекційних захворювань, зокрема кору, та обов’язково вакцинувати дитину, якщо щеплення не було зроблено згідно з календарем. У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» повідомляють, що найактивніше в місті від кору щеплюється молодь.

Нагадаємо, в школах і садочках Тернополя діє заборона відвідування дітей, які не мають жодного щеплення від кору.

До слова, показник захворюваності на грип та ГРВІ у місті склав 409,5 випадків на 100 тис. населення, що становить -59,4% від орієнтовного розрахункового показника визначення початку епідемії.

Станом на лютий 2019 року тимчасово призупинено навчальний процес  у семи класах закладів загальної середньої освіти та одній групі закладу професійно-технічної освіти.

Вам також може сподобатися