У місті на Тернопільщині збудують сучасний ринок за 11 млн. грн.

6У Чорткові обговорили питання будівництва нового критого комунального ринку та відповідно перенесення теперішнього ринку із історичного центру міста.

Із відповідною ініціативою виступив міський голова Володимир Шматько. «Перенести ринок з історичної частини нашого міста – дуже важливе завдання для мене, як міського голови. Я обіцяв виконати це ще у своїй передвиборчій програмі. Запевняю, що виконаю цю обіцянку.

Зараз питання постає у наступному: чи ми будуємо новий комунальний ринок на території комунгоспу, витрачаючи при цьому великі кошти з міського бюджету чи обдумуємо всі «за» і «проти» і розглядаємо варіант переходу у ринок «Набережний», – звернувся мер до підприємців.

Розповідаючи присутнім про проект нового критого ринку, очільник міста зазначив, що він розрахований на 100 торгових місць. Орієнтовна вартість самого критого павільйону складає близько 11 млн. грн. В бюджеті міста Чорткова, як повідомили у міській раді, на 2019 рік поки передбачено чотири мільйони гривень на це будівництво.

Додатково на території комунального підприємства теплових мереж Тернопільської обласної ради «Тернопількомуненерго», яку попередньо викупила міська рада, заплановано звести триповерхову будівлю. Перший поверх будівлі заплановано відвести під м’ясний павільйон, два наступних поверхи – під бізнес-хаб з доступом до широкого кола послуг підтримки підприємців.

Також з метою розвантаження автомобільного руху у центрі міста заплановано звести комунальну двохповерхову автопарковку по вул. О. Гончара, щоб облаштувати виїзд з території нового промислового ринку.

Після тривалих обговорень та запитань підприємці комунального ринку практично одноголосно проголосували за те, щоб міська влада розпочала будівництво нового комунального критого ринку.

Джерело: Думай

Вам також може сподобатися