Стартують «Електронні консультації» з громадськістю щодо концепції реконструкції Старого парку

stariy-park-proekt-11З 13 лютого розпочинаються Електронні консультації з громадськістю щодо концепції реконструкції Старого парку у місті Тернополі. Ескізні матеріали, а також опис проекту представлений на платформі електронної демократії https://e-dem.tools/.

Відтак, кожен житель може залишити пропозиції, коментарі або побажання з питання реконструкції Старого парку на даному порталі.

Нагадаємо, що Тернопільська міська рада запровадила Е-консультації з громадськістю як одну з форм участі жителів Тернопільської міської територіальної громади у місцевому самоврядуванні. Зазвичай, Е-консультації оголошуються у трьох видах: як е-опитування, е-консультації та е-обговорення нормативно-правового акту. Усі обговорення будуть доступні на порталі https://e-dem.tools/, тож слідкуйте за анонсами.

Довідка щодо Концепції реконструкції Старого парку:

Старий Парк – найстаріший з парків Тернополя, засаджений наприкінці XIX століття, визнаний парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва, входить в історичний ареал міста. В радянський період використовувався як меморіальний парк, для вшанування учасників Другої світової війни. На даний момент елементи благоустрою, меморіальні об’єкти (зокрема Пагорб слави в аварійному стані) вимагають оновлення. Більше того, не розкритий рекреаційний потенціал парку площею 6,3 га.

Робоча група з числа художників, архітекторів, проектантів, представників ветеранських та громадських організацій шукала компромісне рішення, проводила опитування різних категорій тернополян та туристів, яким чином змінювати Старий парк. Минулого року було проведено дві архітектурних ради, засідання робочої групи, напрацьовано три концепції реконструкції, зібрані побажання громадськості через сайт міської ради.

 Архітектори з групи urban.te напрацьовано робочий проект в якому враховано зауваження, побажання, попередні напрацювання. Власне, даний проект подається у вигляді візуалізацій на громадське обговорення. Реалізацію планується проводити у кілька етапів протягом наступних років.

Цього року заплановано провести Капітальний ремонт входу в Старий парк зі сторони вулиці Генерала Шухевича з облаштуванням інклюзивного дитячого майданчика.

Пропозиції приймаються до 13.03.2019 року.

Усі ескізи переглянути та прокоментувати можна на порталі https://e-dem.tools/.

Вам також може сподобатися