На Тернопільщині поліцейські вчилися ефективно реагувати на порушення під час виборів

_MVS5278Тренінг на тему «Ефективна поліція – забезпечення законності виборчого процесу» провели для співробітників поліції експерти з громадської організації «Опора». Участь у заняттях взяли слідчі, співробітники підрозділів превентивної діяльності, керівники територіальних відділів та відділень поліції області.

Основне завдання тренінгу – навчити поліцейських правильно та ефективно ідентифікувати виборчі правопорушення та реагувати на них в рамках Закону.

– Наша мета – посилити спроможність правоохоронців для ефективного реагування і попередження виборчих правопорушень, а якщо такі стаються – щоб працівники поліції могли оперативно задокументувати їх і притягнути винних до відповідальності, – розповідає тренер проекту, громадський омбудсмен із захисту виборчих прав громадської організації «Опора» у Рівненській області Марія Цип’ящук.

Учасники навчань розглядали конкретні ситуації, які можливі під час проведення передвиборчої агітації та у день голосування, відпрацьовували алгоритм дій щодо правильного реагування та фіксування порушень.

– Під час заняття працівники поліції розібрали найбільш типові випадки порушень, які були під час попередніх виборів, порядок їх документування, реагуванням та складання процесуальних документів, – каже начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Олександр Розпутній. – Поліцейські почерпнули для себе багато корисної інформації, оновили свої знання, отримали відповіді на спірні питання.

Подібні тренінги громадська організація «Опора» проведе з поліцейськими у всіх регіонах України, аби виборчий процес відбувся відповідно до законодавства, а голосування пройшло чесно та прозоро.

Вам також може сподобатися