Очільник Тернополя та голова Байковецької ОТГ підписали Меморандум про співпрацю

IMG-713625 лютого у приміщенні міської ради відбулося підписання Меморандуму про партнерство Тернопільської міської територіальної громади та Байковецької сільської об’єднаної територіальної громади, що дозволить розпочати співпрацю громад в інтересах жителів, сформувати добросусідські відносини та поширити позитивний вплив міста на розвиток сільських територій.

Меморандум про співпрацю підписали очільник Тернополя Сергій Надал та голова Байковецької ОТГ Анатолій Кулик.

«Сьогоднішня подія є важливою, тому що ми живемо в період, коли відбуваються процеси децентралізації, коли відбувається об’єднання населених пунктів та створення громад. Навколо Тернопільської міської територіальної громади наразі успішно функціонує ще декілька об’єднаних громад, зокрема Байковецька, з якою ми пов’язані економічно, транспортним сполученням, а також спільними проблемами, над якими нам разом потрібно шукати шляхи їх вирішення, – зазначає Сергій надал. – Відповідно до умов цього Меморандуму, нами буде створено робочу групу, яка напрацює подальші кроки співпраці задля підвищення рівня життя як тернополян, так і мешканців тих населених пунктів, які входять в Байковецьку ОТГ».

Очільник Тернополя додав, що підписання такого Меморандуму є новою європейською формою співпраці, яка до цього часу в Україні не використовувалася. Оскільки наші громади запровадили даний проект першими, ми сподіваємося на фінансування не лише із власних джерел, а також – на кошти міжнародних фінансових організацій та грантів.

Вам також може сподобатися