На Тернопільщині замість мосту, який обвалився, через три місяці встановлять новий залізний міст

4Міст з’єднував Борщівський та Заліщицький район, ним курсували багато маршрутних автобусів. 

На Тернопільщині замість мосту, який обвалився, через три місяці встановлять новий залізний міст.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час виїзної наради у Лисівцях повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдан Юлик.

Він зазначив, що дорожники щороку обстежують мости на дорогах державного значення. Руйнацію мосту в Лисівцях фахівці зафіксували минулого року, зокрема було задокументовано, що внаслідок руху перевантажених великотоннажних автомобілів прогнулася опорна плита. 

«Ми цю сторону мосту одразу закрили для проїзду. Були встановлені відповідні дорожні знаки. Проте водії з прилеглих кар’єрів ігнорували знаки, в результаті вібрацій частина моста обвалилася. Минулого року ремонт цього мосту ми включили в плани на 2019 рік. Проте вартість тепер значно зросла, бо для ремонту деформованої плити треба було кілька мільйонів, а після обвалу їх вже треба кілька десятків», – зауважив Юлик.

За його словами, після консультацій з проектантами було ухвалено рішення збудувати новий металевий міст, щоб жителі прилеглих сіл якнайкоротший термін терпіли незручності.

«До трьох місяців буде збудований металевий міст. Якщо будувати залізно-бетонний, це займе близько року. Це задовго, адже людям створюється дискомфорт. Міст є, вже виготовлений, його залишається лише змонтувати. При цьому ще будуть проведені роботи з геології, розбирання аварійного мосту. Його демонтовуватимемо поступово, щоб принаймні люди могли пішки переходити», – поділився планами Юлик.

Джерело: УНІАН

Вам також може сподобатися