Тернопіль отримав високий рівень прозорості бюджету

35592a33b97b171d67bf15820762deb3_1141827 лютого у приміщенні Тернопільської міської ради відбулося представлення результатів національного рейтингу «Індекс прозорості місцевих бюджетів-2018», під час якого експерти спільно з представниками міської ради обговорили рівень прозорості бюджетного процесу Тернополя.

За результатами незалежного експертного оцінювання бюджету на 2018 рік, Тернопіль має високий рівень прозорості бюджетного процесу та входить у ТОП-10 рейтингу серед усіх міст України. Дослідження проводилося експертами Громадського Партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”, під час якого оцінювалися всі стадії бюджетного процесу за трьома основними параметрами: відкритість бюджетної інформації, прозорість прийняття рішень та використання інноваційних практик.

«Оцінювання проводились за унікальною інноваційною методологією, яка включає 139 критерій та дозволяє охопити і проаналізувати всі стадії бюджетного бюджету – від його формування і до звіту про його виконання», – розповідає експерт Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети» Віталій Світлик.

У кампанії вимірювання Індексу прозорості місцевих бюджетів взяли участь 37 міст України та 50 об’єднаних територіальних громад.

Високий рівень прозорості свідчить про те, що Тернопільська міська рада відповідає більшості критеріїв відкритості бюджетної інформації та прозорості бюджетних рішень, а також використовує певні інновативні практики в бюджетному процесі. Оприлюднена бюджетна інформація відповідає вимогам чинного законодавства.

Під час обговорення експертами також були надані рекомендації Тернополю для максимального підвищення прозорості бюджету міста.

Вам також може сподобатися