На Тернопільщині ЗНО складатиме понад 9000 абітурієнтів

ac8dd41-vstup-vnz-znoРеєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні-2019 завершується. Внести зміни до реєстраційних документів можна до 25-го травня.

На Тернопільщині для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалося понад 9000 абітурієнтів. Кількість потенційних учасників ЗНО-2019 в Україні – 243 122.

Реєстрація учасників ЗНО-2019 тривала від 5-го лютого, – каже відповідальний за ЗНО на Тернопільщині Юрій Шайнюк. 18-го березня завершили реєструвати абітурієнтів системи загальноосвітніх навчальних закладів.

«Учора завершився проміжний етап реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання для учнів системи загальної середньої освіти, професійної освіти і студентів закладів вищої освіти. Від 19-го березня триває період, коли можна вносити зміни в реєстраційні документи. Зокрема це стосується і тих абітурієнтів, яким відмовлено було у реєстрації з певних причин. Це могло трапитися через спроби змінити предмети тестування, від до 25-го березня можна ці питання вирішити. Серед обов’язкових предметів зовнішнього незалежного оцінювання – українська мова та література. На цей предмет зареєстровано найбільше учасників. Оскільки предмет необхідний при вступі на будь-яку спеціальність до вищих навчальних закладів України. З державною підсумковою атестацією поєднують ще на вибір: історію України або математику і третій предмет ЗНО, який обирає абітурієнт відповідно до умов вступу на обрану спеціальність».

Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання обов’язкове для всіх школярів, оскільки тестування поєднують із державною підсумковою атестацією. Без проходження ЗНО учні не отримають атестатів про середню освіту.

Джерело: Медіатор

Вам також може сподобатися