Тернопільська молодь прибрала Кутківецький ліс

55554579_10211113054061920_4005903124962213888_nТернопільська молодь активно долучається до прибирання околиць Тернополя. Зокрема, впродовж останніх тижнів волонтери прибирали парк “Здоровя”, а минулої суботи взялися за прибирання Кутківецького лісу.

“Друзі, бережіть природу та вчіть інших – це просто крик душі! , – пише одна із небайдужих тернополянок

Liudmyla Sha , – Сьогодні долучились до прибирання Кутківецького лісу, яке проходило вже втретє цього місяця. На першому фото ми ще перед початком прибирання. Тоді я, сповнена сил і оптимізму була готова гори звернути…
Команда розділилась на групи, розібрали мішки на 3 види сміття: пластик, скло і все інше. Ми з Vitalii пішли слідом за кураторами нашої групи, вийшли на схил, а зі схилу нам розгорнувся вид на частину лісу попри берег озера, здалеку побачили декілька пластикових пляшок та бутилок і вирішили швиденько спуститися забрати, а тоді повернутись до решти групи, однак плани змінилися настільки, що ми затримались на цій локації до кінця прибирання.
Це важко передати словами… врослі у землю напіврозкладені кульки, крізь дири яких намагались проклюнутись зелені пагінці рослин; пластикові тарілки, що в руках розсипаються на тисячі маленьких клаптиків, маленькі мертві звірятка застрягші в горлі бутилок, різне взуття без пари, гори вкопаних та присипаних листям бутилок з різним наповненням, пляшечки для немовлят, бритви, всілякі упаковки та просто безліч саморобних пластикових засобів для вживання наркотичних речовин. Розкиданість, замаскованість цього всього по берегу + болотяниста місцевість додавала трохи складності нашому прагненню все зробити швидко, але не це розчаровує – розчаровує байдужість, неповага до природи, невігластво наших людей та відсутній контроль…

Ну а згодом втомлені, але водночас щасливі, що змогли хоч якось допомогти ініціаторам заходу та матінці природі – відправились додому відмиватись.

Хоч не все вдалось прибрати, ліс просто не впізнати.
Від імені в тому числі Ternopil Nature & Animal Welfare безмежно вдячні Green Team за чудову роботу, важливу ініціативу і приклад для інших.

Важливо, щоб з настанням сезонів вилазок на природу, ліс не перетворився знову на руїну!”

Втім, у коментарях під її дописом тернополяни констактують, що не пройшло й двох днів, як у лісі знову повно сміття.

“Тернопіль житлово-комунальний” дякує усім, хто долучається до прибирання! шануємо вашу працю і сподіваємося на те, що свідомих людей у Тернополі, які усвідомлюють важливість збереження чистоти лісів та парків, ставатиме щоразу більше.

Тернопіль житлово-комунальний

Вам також може сподобатися