У Тернополі відбудеться засідання секції з питань освіти «Асоціації міст України»

3311-12 квітня 2019 року у Тернополі пройде розширене засідання секції з питань освіти «Асоціації міст України» в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Засідання відбудуться у приміщенні Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 5) та у закладах освіти міста.

Метою проведення заходу є формування ефективних механізмів державно-громадського управління якістю освіти  в умовах децентралізації на регіональних та державному рівнях.

У засіданні візьмуть участь начальники управлінь та відділів місцевих рад з питань освіти, представники органів державної влади та експерти. Присутні обговорять актуальні  освітні питання та ознайомляться зі станом імплементації Закону України «Про освіту», фінансуванням галузі,  внесенням  змін до формули розподілу освітньої субвенції,  станом фінансування приватних шкіл за кошти освітньої субвенції,  використанням субвенції на Нову українську школу, питанням  автономії закладів освіти, проведенням  інституційного  аудиту та механізмів  забезпечення якості освіти на базовому рівні, створенням  інклюзивного освітнього простору та забезпечення інклюзивності будівель закладів освіти,  перспективами фінансування закладів професійної (професійно-технічної) освіти та інноваційним досвідом діяльності освітньої галузі міста Тернополя.

Детальна інформація про захід розміщена на сайті https://www.auc.org.ua/.

Організаторами  форуму є Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», Агентство США з міжнародного розвитку,  Тернопільська міська рада, управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

Вам також може сподобатися