Тисячі паломників пройшли Хресною дорогою у Тернополі

IMG-8125-14-04-1914 квітня центральними вулицями Тернополя пройшла велилюдна молитовна Хресна хода, яку очолив Архієписком та Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк. У спільній із ним молитві за мир в Україні участь взяли священнослужителі, представники влади, військовослужбовці і родичі учасників АТО, волонтери та тисячі паломників.

Цьогоріч віряни крокували від Архикатедрального Собору вздовж вулиці Руської до Театрального майдану та вулицею Листопадовою повернулися до храму. Учасники ходи від стації до стації розважали над страстями Ісуса Христа, роздумували над своїми вчинками і гріхами та звершували спільні молитви у намірах здійснення діл милосердних.

Під час Хресної дороги поряд з дерев’яним хрестом, який є символом розп’яття Ісуса Христа, вірячи несли копію чудотворної ікони Розп’яття Спасителя, а після ходи усі присутні мали можливість помолитися перед образом.

«У цей непростий для України час та час Великого Посту, вірні всіх традиційних українських християнських церков об’єдналися у єдиній молитві, що демонструє конфесійний мир та злагоду у нашому місті. Цього року ми спільно молимося за перемогу правди і миру в Україні, віддаємо шану загиблим Героям та просимо у господа здоров’я для рідних та усіх Героїв, які захищають нашу державу від ворогів, а також молимося за звершення діл милосердних, – зазначає очільник Тернополя Сергій Надал.

Вам також може сподобатися