ЗНО з математики здаватимуть всі тернопільські випускники

ac8dd41-vstup-vnz-znoЗ 2021 року для випускників українських шкіл буде запроваджено дворівневе ЗНО з української мови та математики.
Іспит буде дворівневий, тобто можуть обрати: гуманітарії – перший рівень, для тих, хто вступає в технічні виші на технічні спеціальності – поглиблений рівень математики.

Про це заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє Еспресо.TV: “Ми запровадимо з 2021 року дворівневий іспит з української мови, це буде базовий рівень українська мова як державна і поглиблене вивчення – українська мова та література. З 2021 року ми плануємо запровадити обов’язковий іспит з математики для усіх випускників. Це означає, що випускники 9-х класів цього року будуть уже готуватися до такого іспиту. Яка логіка: перш за все базові навички з математики необхідні кожній людині – вони розвивають логічне і абстрактне мислення. Крім того, ми бачимо, як усі країни, які хочуть посилити свій інноваційний потенціал, вводять обов’язковий іспит з математики”, – сказала Гриневич.

Історія України та англійська мова будуть на вибір.

Таким чином, обов’язковим ЗНО в 2021 році стануть українська мова та література, а також математика, історія України або іноземна мова на вибір і додатковий предмет за вибором учня. Загалом чотири навчальних предмети.

Вам також може сподобатися