За три дні на Тернопільщині випала 2-місячна норма дощу

doshchЗа свята на Тернопільщині випала рекордна кількість опадів, при цьому вода наробила в області чимало шкоди.
Як розповіла під час засідання спецкомісії завідувачка сектору організації робіт Тернопільського обласного гідрометцентру Оксана Софінська, через дощі також спостерігаються значне підняття води в річках.

— Значна кількість дощу зумовила виникнення хвилі паводку. На сьогодні рівень води в річці Дністер суттєво підвищується. На 8 годину ранку рівень по Галичі становив 414 см з підйомом за добу 187 см. У Заліщиках рівень води ще не надто високий – 355 з ростом 16 см. Тільки той рівень , який у Заліщиках – 2,5 метри, прийде й до нас. А станеться це приблизно за 12-16 годин. Тобто в найближчу добу в Заліщиках рівень води становитиме – 6-6,5 метрів. Це перший показник небезпечного явища, — наголосила Оксана Софінська.

Завідувачка додала, що за 28 квітня-1 травня найбільше опадів випало саме в центральній частині Тернопільщини. Зокрема, в обласному центрі – 2 місячні норми опадів, що становить 200%. Щодо півночі області, то там – 40% від місячної норми, а на півдні – 85%. У Бережанах випала місячна кліматична норма опадів.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися