Надсучасне обладнання від благодійників отримала Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня

1Союз Українок Америки завітали у Тернопіль з благодійною місією. Волонтерки передали обладнання для дитячої лікарні. Гроші на апарат збирали серед діаспорян в США. Завдяки українцям з-за кордону вдалось зібрати 3 тисячі гривень. Повідомляє Т1 Новини

Цистоуретроскоп – обладнання необхідне для обстеження і лікування дітей з патологією сечового міхура. Сьогодні такий апарат від благодійників отримали у Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні. Його вартість – більше 3 тисяч доларів. Гроші збирали діаспоряни з США.

“Влаштовували різноманітні акції при церквах, українських фестивалях. Саме завдяки внескам ми зібрали кошти”, каже голова Союзу Українок Америки Оксана Таратула.

Оксана каже, щоб придбати цей апарат організували кілька благодійних акції. Їх було лише 3 чи 4 і цього виявилось достатньо, щоб зібрати необхідну суму грошей. Цій лікарні допомагають не вперше, тож люди радо долучались. А саме обладнання купили в Україні.

“Найперше ми купили обладнання у лікарню Чорткова. Також придбали обладнання у Зборівську районну лікарню. В Тернопіль висилали подарунки дітям і зараз збираємо коштів для придбання кювезу-інкубатора”, додає Оксана Таратула.

У лікарні наголошують, апарат, який мають зараз – купили ще 10 років тому. Проте, обладнання вже застаріло.

“В нас був такий апарат, але зараз для нас виникла потреба, щоб був ще один такий апарат, тонший по діаметру. Щоб можна було робити операції маленьким діткам”, каже лікар-уролог Тернопільської дитячої клінічної лікарні Віктор Ковальов.

Медики кажуть, загалом на рік в середньому 5-6 дітей поступає сюди з патологією сечового міхура. І саме це обладнання допомагає робити урологічні операції дітям.

Благодійники дякують усім, хто долучився до збору коштів і переконують, що творити добрі справи – істинне призначення людини. А в лікарні радіють, що зможуть допомогти більшій кількості пацієнтів.

Сергій Балуцький, Тарас Троян, Володимир Сосна, Т1 Новини.

Вам також може сподобатися