Телефонний аферист видурив в тернополянки заощадження

gryvnМайже 1000 гривень зникло з карткового рахунку. З таким повідомленням до працівників Тернопільського відділу поліції звернулася житель обласного центру.

Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Пройдисвіт запевнив жінку, що на її картковий рахунок несанкціоновано надійшли кошти та їх необхідно повернути. Аби здійснити транзакцію, їй необхідно зазначити зміст смс-повідомлення, яке надійшло на засіб зв’язку. Краянка сама того не розуміючи, повідомила додзвонювачу конфіденційну інформацію з-за допомогою якої аферист спустошив її електронний гаманець. За допомогою вона звернулася до поліцейських.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Вам також може сподобатися