З 1 травня на Тернопільщині розпочалось автоматичне переоформлення субсидій

kak-poluchit-subsidiju-na-semnoj-kvartire_rect_beee2309e4da263b05f72973f48c16d8З 1 травня 2019 року домогосподарствам, які одержували житлову субсидію в опалювальному періоді 2018/19 року, буде автоматично перепризначено. Проте, домогосподарствам, яким житлова субсидія в 2018-2019 році призначалась за рішенням Комісії з питань надання громадянам житлових субсидій, необхідно повторно подати нову заяву та декларацію про доходи до управління соціальної політики.

Субсидія призначається у готівковій формі, та за бажанням одержувача може здійснюватись у грошовій безготівковій формі на підставі відповідної заяви, якщо її сума перевищує 5 тис. грн. на місяць.

Змінами також передбачено призначення субсидії, незалежно від розміру загальної площі, на приміщення, якими забезпечено за рахунок державного чи місцевого бюджету осіб з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату та осіб, які пересуваються на візку.

Субсидія призначатиметься на наступний період і у разі, якщо заборгованість за комунальні послуги виникла у зв’язку з тим, що надавачі послуг не уклали договору з АТ «Ощадбанку» для перерахування сум житлових субсидій у грошовій формі.

Громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

Для охочих отримувати пільгу на житлово-комунальні послуги, а не житлову субсидію, необхідно звернутися до управління соціальної політики та подати відповідну заяву.

З 1 жовтня 2019 року надання пільг на житлово-комунальні послуги буде здійснюватись у грошовій та готівковій формі.

Для отримання додаткових роз’яснень мешканцям міста необхідно звертатись до управління соціальної політики за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8, кабінет № 11, тел.23-66-04,23-66-03, тел. гарячої лінії 52-14-03.

Вам також може сподобатися