З травня техогляд будуть проводити по-новому

Mechanic Maintaining Car RecordsЗ 1 травня в Україні змінилася процедура проведення технічного огляду машин. Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

ФАКТ. Як уточнили в МВС, з цього місяця оновили формат документа, який підтверджує успішне проходження техконтролю.

ПОДРОБИЦІ. Тепер після техогляду водіям видаватимуть самоклейкі мітки радіочастотної ідентифікації. Цю мітку потрібно буде закріпити в правій верхній частині вітрового скла (зсередини). Інформацію з неї співробітники поліції зможуть зчитувати за допомогою спецобладнання навіть на відстані, зазначили в сервісному центрі.

ПРОГНОЗ. Правоохоронці очікують, що таке нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів техконтролю, а також допоможе знаходити машини, які знаходяться в розшуку.

НАГАДАЄМО, за рішенням Кабміну, в Україні з 2019 року повертається техогляд для легкових автомобілів, скасований у 2011 році. З 2015 року цю процедуру повернули для вантажівок, з 2017 року – для автобусів, а з 2022 року – для мотоциклів.

ЗАРАЗ в Україні обов’язково проходити техогляд повинні вантажівки, машини служб таксі, автобуси, автомобілі, які перевозять небезпечні вантажі, а також легковики, які використовують в комерційних цілях.

Джерело: uk.etcetera.media

Вам також може сподобатися