У Тернополі крихітка, яку в пологовому залишила матір, потребує допомоги

2d3aab347643092ac2c34c0be8e07cd7_XLУ Тернополі ввечері 13 травня у анонімному «Вікні життя», що облаштоване у пологового відділення міської комунальної лікарні №2, сигналізація сповістила про те, що хтось залишив маля. Медпрацівники швидко відчинили його і побачили там новонароджену крихітку.
Мама вирішила відмовитись від неї, хоч дитина абсолютно здорова.

У пологовому кажуть, що це перший випадок за вісім років, коли хтось залишає дитинку. У лікарні її вже полюбили, як рідну — опікуються маленькою Настунею та бавлять по черзі.

За словами лікаря-неонатолога пологового відділення МКЛ №2 Оксани Фтьомової, оглянувши дитину було зрозуміло, що мама народжувала вдома — ниткою була перев’язана пуповина, яка, до слова, була зовсім свіжою і говорила про те, що малечі не більше двох діб. Дівчинка, коли її знайшли, була одягнена у старий і дещо завеликий одяг, ймовірно, зі старших дітей жінки, яка її народила.

— Дитина почуває себе добре Рідко плаче, лише коли голодна. Народилася Настя доношеною з вагою 3280 г та ростом 52 см. Сподіваємось, вона потрапить у хорошу сім’ю та матиме щасливе життя, — каже медик.

Зараз крихітка перебуває у відділі новонароджених. До неї щодня навідуються гості – небайдужі люди, які приносять підгузники та одяг. У лікарні ж кажуть, що найбільше дитині зараз потрібна високоякісна молочна дитяча суміш – NAN® Гіпоалергенний 1. Крім того, ніколи зайвими не будуть підгузники — №1. Тож якщо ви маєте можливість допомогти Настуні — приносьте у пологовий, де усе неодмінно передадуть адресно.

Вам також може сподобатися