Де у Тернополі можна безкоштовно вакцинуватись від кору та зробити тест на антитіла?

kor_zapretЩоб вберегти себе від захворюваності на кір – потрібно вакцинуватись.

Відтепер у Тернополі дорослі можуть безкоштовно пройти щеплення.

Як це зробити розповів начальник відділу охорони здоров’я міської ради 20 травня.

– Зараз ми бачимо зменшення кількості хворих на кір, – розповів начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислав Левчук. – За останні тижні фіксуємо до п’яти хворих, якщо на початку року в тиждень було 18-19 хворих.

Ростислав Левчук нагадав, що хвороба прямо залежить від вакцинації. Дітей потрібно вакцинувати двічі: в рік та в шість років. За словами посадовця, у Тернополі є вакцина для імунізації і дитячого і дорослого населення.

-Зараз Міністерство охорони здоров’я дозволило всім дорослим безкоштовно вакцинуватись у закладах первинної ланки, – продовжує пан Левчук. – Вакцинація – це складний біологічний процес тому визначитись з показаннями та протипоказаннями може тільки лікар, який веде цю людину, або лікар первинної практики.

Для того, щоб безкоштовно отримати вакцину від кору вам потрібно звернутись до свого сімейного лікаря або в дитячу поліклініку.

Дорослим перед тим, як зробити вакцинацію, потрібно детально вивчити історію щеплень. Адже, якщо щеплення робили у дитинстві, то в дорослому віці робити його ще раз не варто.

– Потрібно детально вивчити питання, чи робили в дитинстві щеплення чи ні, – каже експерт. – Тому наш міський лабораторний центр повністю готовий проводити аналізи із так званої напруженості імунітету. Тобто з допомогою цих аналізів можна визначити чи є у людини антитіла до кору.

Такий аналіз можна зробити за направленням сімейного лікаря. І вже після результатів аналізу приймати рішення чи потрібна вакцинація.

Довідка

Тернопільський обласний лабораторний центр працює за адерсою вул. Федьковича, 13, Тернопіль, Телефон: 0352 525 657

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися