Небезпечна рослина масово розростається на Тернопільщині

lechenie-ozhogov-ot-borshchevikaНебезпечна рослина. Фахівці попереджають жителів Тернопільщини про Борщівник Сосновського. Наголошують, навіть зараз, поки бур’ян ще не у стадії цвітіння – він може зашкодити людині. Відтак, просять мешканців не торкатися до оманливого м’якого листя борщівника оголеними руками та не дозволяти дітям зривати листя борщівника чи бавитись ним улітку.

Жителі Тернопільщини потерпають від масового розростання небезпечного бур’яну – борщівника. Побачити його вже можна на околицях міста, біля дороги, а також на занедбаних територіях. Ворсинки та їдкий сік борщівника викликають сильні опіки, нудоту, задуху, підвищення температури, алергічну реакцію, унаслідок чого на тілі залишаються характерні сліди-шрами Фахівці кажуть, навіть зараз у період коли рослина ще не розрослась вона може зашкодити. Боротись із шкідником потрібно не лише скошуванням.

“Треба робити два три скошування в сезон і не допустити високого росту даного бур’яна. Також у цій фазі добре робити оприскування гербіцидами, щоб можна було на даній стадії знищити”, каже начальник управління фітосанітарної безпеки головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Віталій Панькевич.

Джерело: Т1 Новини

Вам також може сподобатися