«Поліцейський офіцер громади»: поліція превенції працюватиме по-новому

_MVS2148У вівторок, 28 травня, у Києві на Софійській площі відбувся офіційний запуск проекту «Поліцейський офіцер громади». Захід відбувся за участю Глави Уряду Володимира Гройсмана, міністра МВС Арсена Авакова, Голови Національної поліції України Сергія Князєва. На презентацію було запрошені керівники Головних управлінь поліції, представники об’єднаних територіальних громад та Центрів розвитку місцевого самоврядування.

Тернопільщину представляв начальник ГУНП в області Олександр Богомол, заступник начальника Михайло Білецький, заступник начальника управління превентивної діяльності Володимир Зигрій та представники майже сорока місцевих об’єднаних територіальних громад.

«Поліцейський офіцер громади» – спільний проект громад і Нацполіції. Його мета, щоб кожна ОТГ мала поліцейського офіцера, який житиме її життям, буде на постійному зв’язку та допомагатиме громаді. Згідно з планом проекту за 2019-2020 роки мають бути відібрані 1624 поліцейських для громад.

За словами Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, уряд буде направляти фінансування, для того, щоб поліцейські у кожному куточку України були якісно забезпечені та могли професійно виконувати свій службовий обв’язок.

Відібрані поліцейські громад централізовано отримають: однострій, планшетні комп’ютери та боді-камери, радіостанції, спеціальні засоби, засоби індивідуального захисту, озброєння, спеціалізовані легкові автомобілі. ОТГ повинні забезпечити таких поліцейських місцем роботи та місцем проживання.

Пілотне впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади» розпочалося у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Передбачено два етапи його реалізації: у 2019 році – 802 об’єднані територіальні громади, а у 2020-му – вся територія держави.

-Тернопільщина готова до впровадження нових методів роботи, – зауважив керівник Нацполіції краю Олександр Богомол. – У нас є досвід зі створення поліцейській станцій, тому, так би мовити, підґрунтя маємо, адже більша частина поліцейських станцій сьогодні працює в об’єднаних територіальних громадах.

Олександр Богомол подякував представникам ОТГ краю за співпрацю та розуміння і запевнив: поліція докладатиме всіх зусиль, аби Тернопільщина була ще безпечнішою для її жителів та гостей краю.

 

Вам також може сподобатися