Підприємців Підволочищини шантажують “псевдо-податківці”

telefonЦими днями на телефони підприємців Підволочищини надходили дзвінки від невідомих осіб, які шахрайським шляхом намагаються виманити гроші. Зокрема, зловмисники телефонують із номерів 0966144369 і 0982998551 до платників податків, звертаючись з вимогою надати кошти для залагодження різних питань.

У Головному управлінні ДФС у Тернопільській області вкотре наголошують, що службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Тож підприємцям та громадянам варто бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію. Проте, як свідчить практика, частина громадян та суб’єктів підприємницької діяльності не перевіряють інформації та надають грошові кошти зловмисникам, які своїми діями негативно впливають на честь та ділову репутацію працівників Державної фіскальної служби загалом.

З метою запобігання використання шахраями злочинних схем, попередження фінансових втрат для підприємництва та недопущення можливих проявів дискредитації органів ДФС України, суб’єктам господарювання слід негайно повідомляти про будь-які випадки вимагання грошей на інтерактивний Антикорупційний сервіс ДФС України «Пульс» за номером телефону 0 800 501 007, напрямок «4» або негайно звернутися у відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102.

Вам також може сподобатися