Телефонні шахраї привласнили 22 000 гривень

512db5a-telefonДвоє мешканців Тернопільщини звернулися до працівників поліції з проханням притягнути до відповідальності невідомих осіб, які незаконно привласнили їх кошти. Громадяни стали жертвами пседобанкірів й як наслідок втратили всі заощадження.

Як розповів житель Заліщицького району, на його мобільний телефон надійшло смс – повідомлення, про те, що банківський рахунок заблоковано. Чоловік зателефонував за вказаним номером телефону, де слухавку підняла невідома особа та представилась працівником фінустанови.

Незнайомець попросив уточнити персональні дані, аби активувати електронний гаманець, що й зробив чоловік. Вже згодом коли йому прийшло сповіщення про успішне зняття готівки, краянин зрозумів, що його ошукали.

За аналогічною схемою потерпів й житель обласного центру. З рахунку тернополянин зникло аж 18000 гривень.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 частини Кримінального кодексу України «шахрайство».

Правоохоронці звертаються до мешканців та гостей краю бути обачними та пам’ятати, що працівники банківських установ, ніколи, ні за яких обставин не телефонують до своїх клієнтів, аби уточнити ту чи іншу інформацію. Всі дані, якими ви володієте, як власники рахунків вважаються конфіденційною та не підлягають розголошенню.

Будьте обачними, адже шахраї користуються довірливістю громадян, дізнаються всі дані та знімають готівку з електронних гаманців.

 

Вам також може сподобатися