Тернополяни обурені вартістю фруктів на ринк

klubНа тернопільських ринках – черешнево-полуничний рай. Прилавки вгинаються від асортименту, а ціни жахають покупців. Найбільше нині купують полуницю, господарі уже привозять її з полів Кременеччини. Черешня тримається у ціні, її вартість в середньому 70-80 гривень за кілограм. Повідомляє Т1 Новини.

Сезон у розпалі, а ціни зашкалюють. На тернопільському ринку покупці захоплені асортиментом та нажахані цінами. Пан Микола приїхав до України зі Сполучених Штатів Америки, чоловік порівнює ціни закордоном і на Батьківщині, він неприємно здивований.

Найбільше людей дивують ціни на черешню. Адже, за кілограм ягоди просять 65-85 гривень, та ще й не дуже солодку. Продавці запевняють, що черешня привезена з Мелітополя і саме тому така дорога.

А от полуниця вже падає у ціні. Продавці кажуть, солодку ягоду привозять уже з Почаєва. Просять за кілограм по 20-30 гривень, залежно від сорту. Найбільше, розповідають, попитом користується сорт “Мармелада”. Тернополянка Ірина щотижня на ринку. Сьогодні серед інших продуктів купила найбільше полуниці, бо вважає, поки сезон, треба їсти її посилено.

Не лише ціни на фрукти жахають тернополян. Картопля та цибуля також не з дешевих. За кілограм молодої картоплі потрібно заплатити в середньому 25 гривень, за цибулю просять 20 гривень за кілограм. Натомість капуста впала у ціні: на ринку вона вартує 6-8 гривень за кілограм. Помідори та огірки: 30 та 15 гривень відповідно.

Найдорожче на ринку продають суницю. Її вартість – 120 гривень за літр. Продавець запевняє: ягоду збирає сама, тому і ціна відповідна.

На тернопільському ринку запевняють, сезон у розпалі, відтак і ціни на овочі та фрукти будуть зменшуватись. Після полунично-черешневого періоду, вже очікують на сезон абрикос та персиків.

Олена Чайківська, Оксана Задорожна, Володимир Сосна, Т1 Новини

Вам також може сподобатися