За митні правопорушення спрямували до бюджету понад 246 тис. гривень

gryvnЗ початку року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 47 протоколів про порушення митних правил. Загальна сума донарахованих штрафів склала 357,3 тис. гривень. Про це повідомив Володимир Петрук, заступник начальника митниці – начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці.

Найчастіше порушники перевищували терміни доставки товарів до органу доходів і зборів призначення, про що склали 35 протоколів. Втрата товарів гуманітарної допомоги та перевищення строку тимчасового ввезення товарів стали причиною для складання по три проколи з кожного порушення. Спонукали до складання протоколів і такі правопорушення: дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю, невжиття заходів, щодо товарів, строк тимчасового зберігання яких під митним контролем на складі тимчасового зберігання закінчився, зберігання, використання товарів, ввезених на митну територію України з приховуванням від митного контролю, зменшення розміру належних до сплати митних платежів тощо.

У звітному періоді митники розглянули 43 справи про порушення митних правил. Тож винесли постанови про притягнення осіб до відповідальності у вигляді штрафу на суму 410,2 тис. гривень.

З початку року до суду передали чотири справи про порушення митних правил на загальну суму 197,5 тис. гривень.

За п’ять місяців цього року від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до Державного бюджету України перераховано понад 246 тис. гривень.

Впродовж січня-травня 2019 року з метою перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю та митного оформлення, до уповноважених митних органів іноземних держав направили 6 запитів. Отримали відповіді від митних органів Республіки Польщі, за результатами опрацювання яких порушень вимог законодавства з питань державної митної справи не виявлено. Також надійшли дві відповіді від митних органів Королівства Нідерланди, стосовно яких наразі проводиться перевірка.

Вам також може сподобатися