У десяти кабінетах амбулаторії №5 нещодавно завершився капітальний ремонт

ambulatoriya-5-ternopil-2019-rik-4Понад 140 тис. тернополян уже обрали собі сімейного лікаря з числа працівників комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Для цього у місті функціонує 15 структурних підрозділів у різних мікрорайонах міста, де жителі Тернополя можуть підписати декларації про надання первинної медичної допомоги.

Серед структурних підрозділів у місті лідирує амбулаторія загальної практики – сімейної медицини №5, що знаходиться у поліклінічному відділенні міської комунальної лікарні №3. (вул. Волинська, 40). Тут, станом на липень 2019 року, дев’ять з десяти сімейних лікарів уже підписали максимальну кількість декларацій з пацієнтами (понад 17 тис.).

«З ініціативи міського голови Сергія Надала, наприкінці 2017 року наш заклад охорони здоров’я перетворився з бюджетної установи у комунальне некомерційне підприємство. І після укладання договору з Національною службою здоров’я України, уже більше року наша амбулаторія отримує фінансування з НСЗУ, – зазначає директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Микола Медвідь. – За ці кошти нам вдалося зробити ремонт та оновити меблі у 10-ти кабінетах, а також придбати додаткове медичне обладнання, а саме- кардіографи, електронні тонометри, електронін термометри та інше.

Оновлення матеріальної бази цьогоріч відбулося і за кошти з місцевого бюджету.

«За кошти з міського бюджету цього року ми придбали автоматичний гематологічний аналізатор для потреб амбулаторії, – зазначив Сергій

Вам також може сподобатися