Шахрай, котрий видурив у тернополянки понад двадцять тисяч гривень, – у слідчому ізоляторі

poliz26-річного зловмисника розшукували поліцейські ледь не всієї країни. Раніше судимий шостківчанин промишляв у різних містах грабежами, крадіжками, шахрайствами та іншими майновими злочинами. У Тернополі його жертвою стала 74-річна пенсіонерка. Нині зловмисник перебуває в слідчому ізоляторі на Чернівеччині.

Шахрайська схема, в тенета якої потрапила старенька тернополянка, не нова: жінку налякали тим, що її син потрапив у ДТП і потрібні гроші на його лікування. Спочатку новину про аварію пенсіонерці повідомив якийсь чоловік по телефону, а буквально за декілька хвилин до її квартири прийшов молодик, який назвався лікарем. Йому старенька задля порятунку сина віддала 800 гривень, 200 американських доларів, 120 євро, а коли незнайомець запевнив, що цих грошей замало, жертва віддала ще й банківську картку й сказала пін-код. Згодом звідти було знято всі заощадження – 15 тисяч гривень.

Розкривати такого роду злочини – надзвичайно важко, адже жертви, котрі на момент вчинення щодо них протиправних дій перебувають у шоковому стані, інколи навіть згадати не можуть скільки грошей віддали, не те, щоб описати людину, котрій вони передали свої заощадження. Так сталося з потерпілою тернополянкою. Єдине, що жінка чітко пам’ятала, – вона рятувала сина, котрий потрапив у ДТП. Та правоохоронцям вдалося зібрати достатньо доказів причетності до злочину раніше судимого жителя міста Шостки. Зловмиснику інкримінують частину 1 статті 190 ККУ. Триває досудове розслідування.

Вам також може сподобатися