З 1 вересня школярі носитимуть світловідбивні жилети

Z-1-veresnya-uchni-pochatkovoyi-shkoly-nosytymut-svitlovidbyvni-zhylety-v-temnu-poru-doby-1-e1562842905936З 1 вересня учні 1-4 класів повинні будуть носити спеціальні світловідбивні жилети. Усе Задля більшої безпеки на дорогах. Жилети будуть індивідуальними та безкоштовними.

Забезпечити школярів жилетами вирішили ще навесні під час всеукраїнської Координаційної наради з питань безпеки дорожнього руху. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вже продемонстрував зразок такого жилета батькам, що зібралися в Києві на обговорення ініціативи “Чужих дітей не буває”.

Всі учні мають бути зі спецжилетами, які дадуть можливість дитині бути помітною в темну пору доби. Треба створити систему захисту дітей. Питання безпеки на дорогах тут має надважливе значення,– сказав Гройсман.

Як працює світловідбивний жилет?Світловідбивний жилет обладнаний сірою стрічкою, яка має властивість відбивати промені світла в точки з найменшим розсіюванням. Правила, пов’язані з носінням жилета під час дорожнього руху, були схвалені багатьма країнами: Австрія, Хорватія, Чеська Республіка, Фінляндія, Іспанія, Португалія, Італія, Чорногорія та Словаччина.

Джерело: 24tv.ua

Вам також може сподобатися