Дизайн нового парку, який незабаром з`явиться у Тернополі, оберуть місцеві жителі

2Тернополяни обиратимуть проект майбутнього парку на території мікрорайону “Сонячний”. Впродовж наступних трьох днів в Українському Домі “Перемога” буде розміщено ескізи нової зеленої зони. Детальніше в сюжеті Христини Луцик.

Парку на території мікрорайону «Сонячний» – бути. Сьогодні в Українському Домі «Перемога» презентували чотири ескізні проекти нової зеленої зони. Від модерних з незвичними спорудами до класичних з дитячими майданчиками. Кожен з проектів дивує цікавими дизайнами. Та попри це фахівці вже знайшли недоліки в декількох ескізах.

– Є такі роботи, що там ні входу ні виходу з парків немає, – каже архітектор Анатолій Водоп’ян. – А тут є тільки такі маленькі входики і стежки . Мені здається, це недоречно.

Більше 10 гектарів – саме такою буде площа нового парку. Експерти зазначають, на реалізацію проекту таких масштабів може піти декілька років.

– Декілька років, через те, що там є такі конструкції будівельні та видові площадки, які потребують високої якості і відповідних будівельних матеріалів, – каже архітектор Олег Головчак.

У міській владі кажуть, долучитися до вибору найкращого проекту може кожен тернополянин. Для цього можна залишати відгуки у соціальних мережах. Вже 16 липня експертна група вибере найкращий, який в майбутньому реалізують.

– Ми хочемо того, аби за ці декілька днів наші фахівці, які беруть участь в роботі комісії, обдумали якісь варіанти і пропозиції. Ми хочемо почути думку людей, яка концепція для них є кращою. І тоді у вівторок ми визначимо хто є переможцем конкуру. Однозначно, хто б не був, та все ж дуже багато пропозицій, які треба допрацювати, – міський голова Тернополя Сергій Надал.

Більш детально ознайомитися з проектами тернополяни зможуть на сайті міської ради та в Українському Домі «Перемога». Тут роботи знаходитимуться найближчі три дні.

Джерело: Т1 Новини

Вам також може сподобатися