Проект тернополянина серед претендентів на найпрестижнішу архітектурну премію Австрії

1836-1775320827Проект жителя Бережан потрапив у фінал найпрестижнішого архітектурного конкурсу Австрії. Ростилав Бортник представив своє бачення житлового комплексу, що знаходитиметься у Відні. Повідомлення про здобутки земляка з’явилося в місцевій групі «Бережанці та бережанська діаспора». Повідомляє «Ternopil.future».

Загалом у фінал конкурсу потрапили 17 проектів. На своїй сторінці в соціальній мережі Ростислав Бортник розповів, що керував будівництвом житлового смарт-комплексу «Hörbiger-Areal Bauteil Süd, Wien». Житель Тернопільщини працює в архітектурному бюро «Geiswinkler & Geiswinkler». Сам проект будинку є досить оригінальним: як видно з фото будівля ніби знаходиться під рясними дощовими потоками.

Бажаємо перемоги талановитому жителю Тернопільщини та наснаги для майбутніх звершень.

Варто додати, що державна премія Архітектури та Екологічного будівництва (Sustainability) Австрії щорічно визначає номінантів за їхні здобутки у розвиток архітектури країни.

Нагадаємо, цього року талановитий кременчанин Станіслав Ольшанський переміг на найпрестижнішому конкурсі Південної Кореї Korea International Ballet Competition, де за звання найкращого змагалися бальники з усього світу.
Станіслав Ольшанський є першим солістом Національної опери України. Його колега по балетному цеху Юлія Москаленко також вдало виступила на конкурсі та отримала срібну нагороду.

Під час першого туру кременчанин разом з іншими артистами виконав партію зі «Сплячої красуні» Петра Чайковського. На другому етапі українські артисти представили номер сучасної хореографії «Танцюємо Перголезі». Виступ українців надзвичайно вразив професійне журі, яке відмітило представників Національної опери найвищими нагородами. При цьому кожного артиста журі оцінювало індивідуально.

Джерело: ternopil-future.com.ua

Вам також може сподобатися