Керівники правоохоронних органів Тернопільщини обговорили протидію злочинам та іншим правопорушенням проти безпеки дорожнього руху

DSC01052Спільна нарада керівників правоохоронних контролюючих органів та органів місцевого самоврядування відбулася 5 вересня у прокуратурі Тернопільської області. Захід, у якому взяли участь керівник Національної поліції в області Олександр Богомол, виконувач обов’язків голови обласної держадміністрації Іван Крисак, керівники місцевих прокуратур та начальники територіальних відділів поліції, координував керівник обласної прокуратури В’ячеслав Перч.

Присутні обговорили стан попередження і протидії злочинам та іншим правопорушенням проти безпеки руху та експлуатації транспорту. Прискіплива увага з боку правоохоронців до теми безпеки руху не випадкова, адже кількість правопорушень у цій сфері на території області зросла більше ніж на три чверті.

З початку року на дорогах краю зафіксовано 317 ДТП з потерпілими, у яких загинула 61 особа. І хоча за останній період тенденція до росту зменшилась, актуальність безпеки на дорозі в нашому регіоні є очевидною. В’ячеслав Перч зазначив, що необхідно ефективно взаємодіяти та забезпечити максимальну безпеку учасникам дорожнього руху.

– Кожен з учасників – від пішохода до водія має бути впевнений в тому, що він максимально захищений, – підкреслив прокурор. – Маємо спільно вирішити, що зробити, щоб усунути ці недоліки.

Особливу увагу слід приділити роботі щодо виявлення і усунення умов, що сприяють автопригодам: стан дорожнього покриття, наявність дорожньої розмітки тощо. Окрім цього додаткові зусилля необхідно спрямувати на виявлення злочинів з використанням бюджетних коштів, виділених на ремонт та утримання автомобільних доріг, забезпечити належне досудове розслідування та процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами знищення, підробки або заміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, а також незаконного заволодіння автомобілями.

Обговоривши проблемні питання, учасники наради визначили ряд першочергових заходів щодо попередження і протидії злочинам проти безпеки руху та експлуатації транспорту.

Вам також може сподобатися