Тернопільщина отримала сироватки проти дифтерії

1-2«Згідно розподілу Міністерства охорони здоров’я України Тернопільська область отримала 8 флаконів дифтерійного антитоксину на випадок лікування дифтерії» – повідомив в коментарі начальник головного управління охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук.

Потрібно зазначити, що дифтерійний антитоксин не розподілятимуть між лікувальними закладами Тернопільської області – зазначив він. – Дифтерійний антитоксин видаватимуть виключно за необхідності . Сироватки проти дифтерії знаходяться на базі КУ Тернопільської облради «База спеціального медичного постачання».

Слід повідомити, що дифтерійний антитоксин використовується для лікування та вводиться при підозрі захворювання людини на дифтерію. Дифтерія – небезпечна інфекція, що загрожує смертельними наслідками та важкими ускладненнями.

При важких формах дифтерії можуть виникати порушення роботи нервової системи у вигляді паралічу м’якого піднебіння або дихальних шляхів, що може призвести до задухи. Також наслідком хвороби може стати ураження серцевого м’яза — міокардит. Своєчасне введення сироватки може врятувати життя, при цьому все одно залишається ризик смерті.

За словами Володимира Богайчука, «зробити щеплення проти дифтерії можна безоплатно у свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Дорослі та діти можуть вакцинуватися безоплатно в державних медзакладах, а також у приватних лікарнях та у лікарів-ФОП, які підписали договір з НСЗУ».

Як повідомлено напередодні в МОЗ України, партія дифтерійного антитоксину – 200 ампул – вже розвозиться по всіх регіонах України. Сироватку як гуманітарну допомогу надала Україні Всесвітня організація охорони здоров’я, яка підтверджує якість вакцин.

Вам також може сподобатися