Тернопіль переміг у номінації Open Data City Award

open-data-city-award-23-09-2019Тернопіль став переможцем національного конкурсу з відкритих даних Open Data Award.

У Києві в Мистецькому арсеналі відбулася головна подія у сфері відкритих даних – всеукраїнський Open Data Forum 2019, на якій Тернопіль було визнано переможцем серед міст України за досягнення найвищих стандартів публікації відкритих даних міськими органами управління. Такий форум з відзначенням переможців відбувається лише раз у рік.

«Нам надзвичайно приємно, що кроки Тернополя у напрямку прозорості та відкритості високо оцінюються на рівні країни та експертним середовищем, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Ми активно розвиваємо сферу відкритих даних та створюємо на їх основі різні сервіси, зручні для тернополян. Наразі ж у місті вже працює ряд різних сервісів на основі відкритих даних – це і Інтерактивна карта комунального майна, і Карта про ремонти Тернополя. А у найближчих планах – впровадженням сіті-бота, який сповіщатиме жителів про ті чи інші комунальні питання за конкретною адресою».

На конкурсі Тернопіль був представлений ще у одній номінації – Open Data Leader Award, на якій фіналістом стала начальниця відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ Мар’яна Зварич за найвищі особисті заслуги у розвитку відкритих даних.

Переможців у номінації серед міст, бізнесу, органів центральної влади та особистостей визначало експертне журі: Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, Директор проекту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”/TAPAS Петро Матіяшек, Координатор проекту Програми розвитку ООН в Україні Олена Урсу, Керівник проекту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління» (EU4PAR) Угіс Сікс та засновник Opendatabot Олексій Іванкін.

Довідка.

Open Data Forum – щорічна всеукраїнська подія, що втретє об’єднала представників центральної та міської влади, українських та міжнародних експертів, громадських активістів та стартап спільноту навколо теми розвитку та застосування відкритих даних в Україні.

Метою Форуму є створення платформи для спільного пошуку можливостей ефективного використання соціально-економічного потенціалу відкритих даних й обговорення трендів та інновацій у міжнародній практиці застосування даних на користь розвитку локальних спільнот.

Як свідчить міжнародний та український досвід, відкриття даних стимулює створення нових послуг і розвиває індустрію власних програмних продуктів, поліпшує взаємодію суспільства і держави, а також підвищує прозорість діяльності та довіру до органів влади. Фокус цьогорічного Форуму – Україна на шляху до економіки даних.

Подія організована Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з USAID/UK aid проектом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», що реалізовується Фондом Євразія.

Вам також може сподобатися