У Тернополі ведуться активні роботи з реконструкції водомереж

vodokanad-ternopil-rekonstruktsiya-2019-rik-5Нещодавно міський голова Сергій Надал спільно з керівництвом КП «Тернопільводоканал» оглянули стан виконання робіт з «Реконструкції розподільчої мережі виходу з ВНС №4 по вул.15 квітня в м.Тернополі», що здійснюється за кошти Світового банку та Фонду чистих технологій.

«Близько 80% споживачів Тернополя забезпечується цілодобовим водопостачанням з водопровідної насосної станції №4 Верхньо-Івачівського водозабору. Ця розподільна мережа була збудована ще 46 років тому, тому сталеві і чавунні трубопроводи мережі уже були фізично зношені, через що неодноразово виникала необхідність припинення водопостачання та виконання ремонтних робіт, – розповів Сергій Надал. – Оскільки на таку масштабну реконструкцію мережі коштів з місцевого бюджету було б недостатньо, ми почали пошуки зовнішнього інвестора, і нам вдалося скористатися загальнодержавною програмою та через КП «Тернопільводоканал» отримати фінансування на суму майже 37 млн дол. США».

Міський голова зазначив, що ці кошти спрямовані на:

· облаштування станції зі знезалізнення води (зменшення вмісту сполук заліза у воді для покращення її якості);

· заміну мереж водопостачання та водовідведення;

· облаштування хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та лабораторії водовідведення;.

· придбання нового обладнання та автотранспортної техніки для КП «Водоканал»;

· облаштування лічильників води;

· будівництво нових очисних мереж;

· реконструкцію каналізаційно-ресурсної станції.

Частина з цих робіт уже виконана, зокрема, уже функціонує лабораторія з дослідження якості питної води, а також встановлені регулятори тиску за адресами: пр-т Злуки, вул. Є. Коновальця, вул. Білогірська та вул. Микулинецька. Це дозволить суттєво знизити аварійність і втрати енергоресурсів та здешевити обслуговування трубопроводів внаслідок сповільнення корозійних процесів

Незабаром на вул. 15 квітня завершаться роботи із заміни старих трубопроводів на нові – австрійського виробництва з надміцного чавуну д-500мм, які використовуються у Тернополі вперше, а також встановлення зонального обліку водопостачання на різні мікрорайони міста. В перспективі це дозволить локалізувати аварійні ситуації, що можуть виникнути на міських мережах та не здійснювати відключення всього міста від водопостачання. Інші роботи з реконструкції мережі виконуватимуться поетапно.

Вам також може сподобатися