У Тернополі пройшли “Культурні пікніки”

20191013_141710«Культурні пікніки» об’єднали у Тернополі на Театральному майдані любителів мистецтва. Школи, університети, бібліотеки відкрили закулісся та знайомили всіх охочих з різними видами мистецтва.

Влаштували «Культурні пікніки» у Тернополі вперше. Цей проект підтримав Український культурний фонд у рамках конкурсу «Створюємо інноваційний культурний продукт – програма УКФ».

Тернополяни просто неба вправлялися у грі на музичних інструментах, вчилися вишивати, займалися хендмейдом. Також жителі міста могли спробувати себе у ролі актора. Здібності допомагали виявити учні театральної студії «Мельпомена».

«Наша студія – це міні-театр. Кожних вихідних ми маємо заняття у четвертій школі. Освоюємо різноманітні артикуляційні вправи, які спрямовані на наше мовлення, на нашу дикцію. Ми навчаємося чітко і виразно розмовляти. Також ми озвучуємо різноманітні аудіокниги, готуємо міні-вистави, які показуємо у різних містах. Сьогодні ми готові допомогти у цьому також всім охочим тернополянам», – розповідає учениця театральної студії «Мельпомена» Вікторія Білик.

На «Культурних пікніках» була можливість, граючись, навчитися певному хисту з восьми галузей мистецтв: візуальне, аудіальне й аудіовізуальне мистецтво, дизайн та мода, перформативне та сценічне мистецтво, культурна спадщина, література та видавнича справа, культурні та креативні індустрії, – розповідає співорганізаторка дійства Христина Білінська. «Тернополяни могли зіграти на різних музичних інструментах, сплести автентичну мотанку, спробувати себе у ролі письменника. Також була можливість одягнути автентичне українське вбрання. Окрім цього, в нас діяла літературна сцена, де могли виступити всі охочі та показати свій талант. Задіяно 26 команд».

На «Культурних пікніках» представляли свої мистецькі надбання навчальні заклади Тернополя, а також мистецькі гуртки і студії.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися