Офіційна делегація з Тернополя взяла участь у міжнародному семінарі в м. Берлін

Connective-Cities-LogoДнями заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський та головний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва і туризму Наталія Каушан повернулися з м. Берлін, Німеччина, де взяли участь у робочому семінарі в рамках проєкту «Міста, що об’єднують («Connective Cities») для міжнародних та німецьких муніципальних експертів. Участь у семінарі також взяли представники муніципалітетів з Північної Македонії та Боснії і Герцеговини.

Під час офіційного візиту для експертів у сфері сталого міського розвитку презентовано досягнення Тернополя у впровадженні «розумних» технологій Smart City, зокрема, у сфері мобільності та впровадженні персоніфікованого електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» і «розумних зупинок».

Формат цього міжнародного діалогу дозволив нам отримати практичні поради фахівців та спільно з експертною групою розробити проєкт «Розумна мобільність у Тернополі», метою якого є визначення потоків транспорту для забезпечення розумної мобільності, зменшення впливу на навколишнє середовище і підвищення привабливості міського громадського транспорту.

Окрім того, в рамках проєкту заплановано проведення вебінару, під час якого німецькі експерти нададуть нам консультації з розробки міської стратегії Smart City, а також заплановано візит експерта з геодезії- представника муніципалітету міста Мюнхен для консультацій з розробки геоінформаційної системи міста.

З метою налагодження співпраці, група німецьких бізнесменів та членів німецьких муніципалітетів планує відвідати Тернопіль навесні 2020 року.

Вам також може сподобатися