Небайдужих тернополян закликають задарма взяти домашнього улюбленця

sobaka-1040x650Безпритульні тварини часто потерпають від голоду і зневажливого ставлення з боку людей. Порятунок для них – ветеринарні клініки чи спеціальні притулки. Ветеринарі кажуть, що такі собаки чи коти-безхатьки мають набагато лагідніший характер і будуть дуже вірними друзями. Кожен чотирилапий мешканець у ветеринарній клініці громадської організації “Хатіко” має свою, часто нещасливу історію. Але ви можете це змінити, взявши додому кота чи собаку, йдеться у сюжеті Т1 Новини.

Це Лейла, її до ветеринарної клініки з вулиці принесли небайдужі тернополяни. Кішку пролікували і відпустили. Та тепер вона знову повернулася, але цього разу, вже щоб знайти собі господаря.

“Ми були змушені її відпустити, бо вона мала в парку кошенят маленьких. Зараз вона їх відгодувала, ми їх прилаштували. В подальшому шукаємо і їй хороших господарів”, – каже адміністраторка ветеринаної клініки Наталія Кордаш.

Уже кілька місяців кішка живе у клініці. Працівники сподіваються, що побачивши наш сюжет, відгукнуться небайдужі тернополяни, які мріють про вірного пухнастого товариша. Безпритульні коти, за словами ветеринарів, набагато відданіші.

В іншій кімнаті – безпритульні собаки. На вулиці такі пси-безхатьки живуть не довго, ветеринарі кажуть до 5 років. Це через те, що їх постійно переслідує стрес, гоніння і голод. Ветеринарна клініка для них – справжній порятунок. Але жити там весь час собаки не можуть, тому працівники шукають їм господарів.

“Одна собачка у нас після стерилізації, інша – у нас живе, вона без дому і дуже любить гуляти, не гавкає”, – розповідає асистентка лікаря ветеринарної клініки Діана Вовк.

Дуже часто до ветеринарної клініки приходять дітки, щоб погодувати і погратися з тваринами. Їм така увага до вподоби. Та забрати додому чотирилапих бажають не всі. Хоча ветеринарі запевняють – тваринки, які тут на перетримці здорові і чемні, і кожен з них хоче стати домашнім улюбленцем, жити у теплі і мати маленьку родину.

Забрати тварин можна у ветеринарній клініці на вулиці Євгена Коновальця, 14. Чотирилапі на вас з нетерпінням чекають.

Вам також може сподобатися