«Ваш син в поліції»: аферисти вкотре заробили на довірі

telefon_obmanНезважаючи на сотні застережень, краяни продовжують нехтувати заходами безпеки та поповнюють списки жертв аферистів. Найчастіше зловмисникам вдається обдурити стареньких пенсіонерів.

Від рук пройдисвітів потерпіла 87-річна жителька обласного центру. Пізно увечері, 22 жовтня, в помешканні тернополянки пролунав телефонний дзвінок. Піднявши слухавку, жінка почула чоловічий голос. Невідомий представився працівником правоохоронних органів. Псевдополіцейський повідомив, що син пенсіонерки вчинив дорожню пригоду, у якій постраждали люди, йому загрожує кримінальна відповідальність. Чоловік розказав і про вихід зі ситуації, але за таку «послугу» потрібно платити. Мати погодилася віддати усі пенсійні заощадження – 10 тисяч гривень. Шахрай наказав очікувати його колегу, який невдовзі прийшов та забрав гроші.

Жінка зрозуміла, що її ошукали, лише вранці наступного дня, коли змогла зв’язатись зі сином.Довелося телефонувати в поліцію. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям і ретельно перевіряти будь-яку інформацію. Не впадайте у паніку, випитуйте якомога більше деталей про неприємні обставини, попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного і відповісти на запитання особистого характеру. Як правило, з вами не захочуть більше спілкуватися.

Пам’ятайте, поліцейські не телефонуватимуть вам з вимогою перерахувати кошти за непритягнення рідних до відповідальності. У жодному разі не поспішайте виконувати умови аферистів, які вимагають у вас гроші за вирішення будь-яких питань.

Вам також може сподобатися