Водійське посвідчення тернополянам відтепер видаватимуть із додатковою інформацією

pravanВ Україні змінилися правила здачі на водійські права. Зокрема, допускається індивідуальна підготовка водіїв та скорочено термін дії свідоцтва про закінчення автошколи, повідомляє Т1 Новини.

В Україні змінили правила видачі водійських посвідчень. Серед нововведень – у посвідчення водія обов’язково вноситимуть інформацію про групу крові та резус-фактор. Фахівці кажуть, старі посвідчення не змушуватимуть міняти на нові.

“Під час отримання посвідчення водія, або його заміни необхідно мати меддовідку форми 083, в даній довідці має бути вказана група крові. Так як дану інформацію ми вносимо у бланк-посвідчення, де є графа “особливі відмітки” ми вносимо туди групу крові”, – каже головний спеціаліст зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС України в Тернопільській області Василь Барановський.

Також згідно нововведень допускається індивідуальний порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водія. Тобто тепер не обов’язково відвідувати заняття автошколи разом з усією групою, а можна домовитись про індивідуальний графік.

Серед головних нововведень і запровадження відеофіксації при складанні іспитів, а також при перевірці навичок водіння. Таким чином хочуть уникнути ситуацій, коли замість учня машиною управляє екзаменатор.

Також відтепер скласти іспит у сервісному центрі можна буде впродовж лише двох років після закінчення автошколи. Раніше цей термін становив 10 років, а свідоцтво про закінчення курсів в автошколі більше не видаватимуть у паперовому вигляді. Замість цього передбачені електронні свідоцтва, які відразу потраплятимуть в Єдиний держреєстр МВС.

Вам також може сподобатися