Тернополяни зможуть взяти дітей-сиріт на свята

christmas-wonderКожна дитина в новорічно-різдвяні свята прагне відчути родинне тепло. Однак, не у всіх маленьких жителів Тернопільщини є така можливість. Незабаром стартує акція «Запроси дитину на свята в родину». Повідомляє «Ternopil-trend».

Подібний захід на Тернопільщині проводять уже вчетверте. Протягом цих років декілька десятків вихованців інтернатів області змогли зустріти Різдво в сімейному колі. За словами керівника благодійного фонду «Майбутнє сиріт» Андрія Назаренка, в інтернаті є діти, яких ніхто не забирає на свята додому, адже не всі мають родичі і батьків, які можуть це зробити.

Акція дозволяє дітям відчути себе хоч ненадовго не самотніми. Якщо ви бажаєте підтримати дітей-сиріт і розділити свята разом з ними, вам необхідно звернутися до соціальних служб в своєму районі або ж безпосередньо до благодійного фонду «Майбутнє сиріт». Головною умовою участі в акції є чуйне серце та бажання допомогти, а також навчити дитину традиційним християнським традиціям.

При цьому психологи інтернатів та благодійного фонду готові допомагати порадами, якщо ви не можете знайти підхід до дитини. Головним страхом для дорослих є те, що дитина може отримати психологічну травму, коли знову доведеться їхати в інтернат. Однак, фахівці заспокоюють і зазначають, що діти від 6 років повністю усвідомлюють, що сім’я є тимчасовою.

Як показав досвід минулорічних акцій, вони мали неабиякий позитивний вплив на виховання дитини-сироти, оскільки в такий спосіб хлопці і дівчата навчилися поведінки в суспільстві і після закінчення навчання в інтернаті діти зможуть навчитися спілкуватися з людьми, в них появляються життєві цілі, які вони успішно реалізовують в самостійному житті.

У цьому році акція «Візьми дитину на свята» проходила двічі – на Різдво і на Великдень. Загалом під час новорічних свят десяток родин виявили бажання розділити свята з вихованцями інтернатів.

Джерело: ternopil-trend.in.ua

Вам також може сподобатися