Микулинці протестують. Евакуйованих з Китаю людей планують розмістити у санаторії, де немає відповідних умов

86800385_532818584254578_3261433396752023552_nКриками та протестом мешканці селища Микулинці та сусідніх населених пунктів Тернопільщини виступили на сесії сільської ради проти направлення в сусідній санаторій «Медобори» евакуйованих із Китаю людей.

На позачерговій сесії зібралося чимало місцевих мешканців. Цього ранку в Микулинці прибули люди навіть з обласного центру. Краяни заявили, що про рішення привезти в санаторій людей із «Піднебесної» їх ніхто не попереджав.

— Ви хотіли, щоби люди вийшли? Ми і вийшли! То не ваша земля, якою ви можете розпоряджатися на власний розсуд. Це земля Медоборів, де керують місцеві жителі, адже мають тут паї. Приїжджі мали за що відпочивати і Китаї, то нехай відпочивають і далі там, — звернулася з обуренням одна із місцевих жительок.

Оскільки людей було надто багато, сесію не змогли провести у приміщенні сільської ради – присутні вийшли на головну площу. Відтак, були присутніми 19 із 26 депутатів – сесія почалася. Таких галасливих зборів Микулинці, мабуть, ще не пам’ятали. Люди одні за одних прагнули мати слово, виступаючи категорично проти приїзду на Тернопільщину гостей з країни, де панує коронавірус.

Мешканці заявляли, що обласна влада поставила їх перед фактом. Бо ж попередньо сюди приїжджали незнайомі люди, все оглядали три дні. Тільки місцевим ніхто не повідомив, з якою метою відбувається ця «екскурсія».

Варто нагадати, що через два дні, 20 лютого в санаторій Медобори, що в селі Конопківка біля Микулинець на Тернопільщині, привезуть 98 евакуйованих з Китаю людей. Гостей з країни, де панує коронавірус, привезуть на обсерваційні заходи на 14 днів. У дорозі евакуйованих із «Піднебесної» буде супроводжувати озброєна нацгвардія. Тернопільська ОДА – єдина з адміністрацій, яка не відхилила пропозицію українського уряду прийняти на карантин людей із Китаю. Хоч міські лікувальні заклади – не готові до надання допомоги особам з коронавірусу 2019-nCoV.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися