Учнів військового коледжу, яких госпіталізували з отруєнням, уже виписали з медзакладу

likarnyaУ 25-ти учнів Збаразького коледжу посиленої військової підготовки, які нещодавно були госпіталізовані до лікарні через масове отруєння, діагностували гостру кишкову інфекцію. Станом на сьогодні дітей уже виписали з медзакладу. Нових випадків захворювання немає. Про це йшлося сьогодні, 25 лютого, під час зустрічі голови ТОДА Ігоря Сопеля з представниками комісії, яка займалася розслідуванням цієї справи.

Ситуація масового отруєння учнів перебувала під особистим контролем голови облдержадміністрації.

За словами очільника області, захворювання могли спровокувати неякісна вода та порушення санітарних норм працівниками харчоблоку.

«Для нас здоров’я людини – найвища цінність, тому ми дбаємо про його збереження на всіх рівнях. Сьогодні водопостачання до навчального закладу відбувається з центральної свердловини. Їжу привозять з міського закладу харчування. Проведено дезінфекцію приміщення. Переобладнано цехи харчоблоку», – зазначив Ігор Сопель.

Голова ТОДА доручив керівнику закладу організувати медобстеження контактних осіб протягом інкубаційного періоду. Стежити за належною дезінфекцією, а також створити відповідні умови для дотримання правил гігієни. Контролювати якість та безпечність харчових продуктів.

Вам також може сподобатися