Понад 55 тисяч гривень зняли шахраї з банківських карток жителів області

vnedrit-ukrainskie-plastikovye-kartyСеред потерпілих – двоє мешканців обласного центру та жителька Борщівського району. Люди думали, що спілкуються з працівниками банку та повідомили їм персональні дані своїх карток. Як наслідок, втратили значні суми коштів.

Схема шахрайства не нова. До усіх потерпілих телефонували на мобільний невідомі та представлялися працівниками банку. Зловмисники лякали людей, що їхні картки заблоковані, з них намагаються зняти кошти, або ж повідомляли, що на них надійшов платіж і для того, щоб зарахувати гроші, потрібні персональні дані картки. Мета одна – вивідати у співрозмовника конфіденційну інформацію карткового рахунку і викрасти звідти кошти.

За усіма фактами розпочаті кримінальні провадження. Правоохоронці вживають заходів щодо розкриття злочинів.

Поліцейські радять, аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому персональні дані своїх банківських карток. Якщо про проблеми з рахунком інформує телефоном «банківський працівник» – перетелефонуйте до банку за номерами, вказаними на платіжній картці та на офіційному сайті установи і з’ясуйте ситуацію.

 

Вам також може сподобатися