Інфікованого коронавірусом чоловіка, який напередодні повернувся з Польщі, підключили до апарату ШВЛ

unnamed55-річний чоловік перебуває в стані середньої тяжкості

Інфікований коронавірусом 55-річний чоловік, який повернувся з Польщі додому до Тернополя, перебуває в стані середньої тяжкості та підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” розповіла головний державний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук.

“Лікарі дбають про його здоров’я. Це не єдиний випадок, о 10:00 будуть оновлені дані щодо реєстрації нових випадків”, – зазначила вона.

За словами медика, на цю мить уже встановлено всіх осіб, з якими контактував інфікований Covid-19 чоловік.

“Нам передані з кордону оригінали добровільних інформованих згод тих людей, які перетнули державний кордон, вони всі взяті на облік, передані під нагляд поліції. На цю мить вони на самоізоляції”, – розповіла Чайчук.

Вона також заявила, що лікарню міста Монастириська, мер якого заразився коронавірусом, на сьогодні практично забезпечено всім необхідним.

“Кілька днів ми передали в лікарню Монастириська 100 ізоляційних костюмів, 380 респіраторних масок. На сьогодні вони мають п’ять апаратів ШВЛ, і один вже в дорозі для них. Є достатньо дезінфікувальних засобів”, – розповіла Оксана Чайчук.

Вона також зазначила, що влада області домовилася з МОЗ, що найближчим часом до Монастириського району буде доправлено по 500 одиниць ізоляційних костюмів і респіраторних масок.

Джерело: ua.112.ua

Вам також може сподобатися