У час поширення епідемії інформаційна гігієна не менш важлива, аніж гігієна фізична

informatsiyna-gigiena-ternopil-02-04-2020Тернопільська міська рада дякує усім працівника медіа, які щодня виходять на роботу попри карантин і ризики для здоров’я. У час поширення епідемії інформаційна гігієна не менш важлива, ніж гігієна фізична.

Ми розуміємо, наскільки складним є становище ЗМІ, оскільки рекламний ринок, як і інший бізнес Тернополя, зараз також на карантині. Однак, попри всі обставини, медіа продовжують висвітлювати важливі для тернополян події через газети, телебачення, радіо, сайти і соціальні мережі.

Люди, які зараз вдома на карантині, не виходять і мало спілкуються між собою, повинні мати доступ до правдивих, офіційних джерел інформації. Чим більше правдивої інформації, тим менше фейків і паніки. Це так само важливо, як медична чи психологічна допомога у період пандемії. Ми також звертаємося до людей, які навмисно поширюють фейки, щоб викликати паніку серед людей, у вас нічого не вийде! Для того, щоб працювали ЗМІ, має бути фінансове забезпечення, а в часи епідемії в першу чергу. Уявіть лише, що ми залишимося без медіа? Як тоді жителям громади дізнатись, що саме потрібно робити в умовах надзвичайної ситуації чи стану?

Уряд України попіклувався про Суспільне мовлення. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував Національній суспільній телерадіокомпанії України додатково виділити 300 млн грн, тобто бюджет Суспільного має становити у 2020 році 1,5 млрд грн. Наші місцеві мовники залишилися один на один зі своїми проблемами.

Тернопільська міська рада оголосила тендер. Він був плановим, але став особливо актуальним із введенням у Тернополі надзвичайної ситуації. Зараз це соціально значимі статті видатків. Мета тендеру – забезпечити для тернополян доступ до інформації, повідомляти про рішення оперативного штабу. В той час, як окремі активісти використовують важкий час для свого піару, тернопільські ЗМІ – на передовій боротьби з коронавірусом. Тому зараз як ніколи потрібна підтримка функціонування медіа задля того, щоб не зникли незалежні джерела інформації для тернополян. Такою є практика і в інших країнах світу. Після першочергових заходів для зупинення коронавірусу, вони створюють умови для роботи ЗМІ і вчасного інформування людей.

Вам також може сподобатися