Гроші втратив і без ґаджету залишився

tel-shaahrajПід час карантинних заходів торги в
Інтереті збільшилися, а з ними активізувалися і аферисти. Потрапив у шахрайську пастку на онлайн-торгах мешканець Тернополя.

Понад 5 тисяч гривень переслав на рахунок невідомого зловмисника 23-річний тернополянин , який хотів придбати новенький мобільний.

Продавець пообіцяв швидко відправити товар, та навіть надіслав номер товарної накладної, однак його мобільний раптово перестав відповідати, а номер посилки, при перевірці у службі доставки, виявився недійсним. Ґаджет так не знайшов нового власника, натомість заробив черговий шахрай.

Поліцейські вкотре застерігають торгувати в мережі розсудливо! Аби не втратити свої гроші, при покупці слід якнайретельніше спілкуватися з продавцем, задавати питання про товар прохати додаткові фото. Варто перевірити в пошуку «Google» ім’я продавця, номер його картки чи телефону. Якщо це шахрай, то, можливо, хтось уже про це написав, адже в Інтернеті складаються «чорні списки» шахраїв.

Найкраще оплачувати товар безпосередньо у відділеннях служби доставки, переконавшись, що річ, яку замовили, справна, а відмова продавців відправляти його наложеною платіжкою, має одразу Вас насторожити. Будьте пильними!

 

Вам також може сподобатися