Водій, що продовжував керувати авто, хоч був тричі позбавлений цього права через водіння в стані алкогольного сп’яніння, постане перед судом

93277981_3043330312396591_3809676140906283008_nЧортківською місцевою прокуратурою завершено розслідування у кримінальному провадженні щодо особи, яка не виконувала постанови суду про позбавлення її права керувати транспортними засобами, продовжуючи їздити авто у нетверезому стані.
Встановлено, що на жителя Гусятинського району постановою суду у 2019 році було накладено адміністративне стягнення у виді штрафу із позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 1 рік. Хоча ця постанова суду набрала законної сили та підлягає безумовному виконанню, проте водій злісно її не виконував, продовжуючи керувати належним йому автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Так, впродовж минулого року його ще двічі зупиняли правоохоронці нетверезим за порушення ПДР України і судом його притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.4 ст. 126 КУпАП.
Загалом порушник закону вже має сплатити 90 тис грн штрафу за складеними на нього протоколами про адміністративні правопорушення. Оскільки на зловмисника заходи адміністративного впливу не подіяли, до його правопорушень додалось ще й кримінальне – через невиконання рішення суду. Чортківською місцевою прокуратурою завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні що до цієї особи за ст.382 КК України.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Вам також може сподобатися